نمونه ای از وحدت در کشور

ساخت وبلاگ

روستای «اسکندر»شهرستان درمیان نماد وحدت شیعه و سنی در خراسان جنوبی است

بیرجند - ایرنا - در روستای اسکندر از توابع شهرستان درمیان از زمان های بسیار قدیم مسجدی به نام بلال احداث شد که اهالی آن اعم از اهل سنت و اهل تشیع با حفظ وحدت در کنار هم در این مسجد فریضه نماز و اعمال عبادی خود را در طول سال انجام می دهند.

 مردم شیعه و سنی در تمام نقاط کشور پهناور ایران به خصوص شهرستان درمیان با وحدت و همدلی کامل در کنار یکدیگر زندگی می کنند و نه تنها اختلاف برای آنان معنایی ندارد، بلکه روز به روز با وحدت بیشتری برای جهانی شدن دین اسلام تلاش می کنند.
این روستا در 25 کیلومتری اسدیه مرکز شهرستان درمیان قرار دارد، در آن مردم با حفظ وحدت در کنار هم زندگی می کنند و برای تحقق وحدت از زمان های بسیار قدیم نماز و اعمال عبادی خود را در یک مسجد به جا می آوردند.
زندگی اهالی شیعه و سنی در روستا به گونه ای درهم تنیده شده است و ارتباط ها آنقدر صمیمی است که در نگاه اول کسی به تفاوت مذهبی در این منطقه پی نمی برد.
رمز و راز این برادری و اخوت بین شیعیان و اهل تسنن منطقه از قرن های گذشته وجود داشته و پس از انقلاب نیز مستحکم تر شده است.
توجه به اصل و اساس اسلام و بی توجهی به برخی تفاوت های آیینی، مذهبی و مسلکی و احترام به اعتقاد یکدیگر در این روستا زبانزد است.
آرامش و آسایش موجود در زندگی مشترک اهل تسنن و تشیع شهرستان به خصوص روستای اسکندر الگویی مثال زدنی برای حفظ وحدت اسلامی است که ریشه و عامل آن تکیه بر مشترکات اساسی و احترام متقابل به ارزش ها و آیین های مذهبی دو طرف است و نکوست که این مهم پاس داشته و ارج نهاده شود.

**وحدت شیعه و سنی در روستای اسکندر ستودنی است
دهیار روستای اسکندر روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، می گوید: در این روستا مسلمانان شیعه و تسنن در یک مسجد مشترک نماز می خوانند و این خود نشانی از وحدت است.
مهدی پیش رو، با بیان اینکه در این روستا هیچ اختلافی بین مردم شیعه و سنی وجود ندارد، گفت: بلکه پیروان این دو آیین در تمام مراسم شادی و غم یکدیکر شرکت می کنند.
وی بیان کرد: اخوت و برادری که هم اکنون میان شیعه و سنی وجود دارد ستودنی است و باید این ارتباط قلبی روز به روز گسترش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه شیعه و سنی هر دو مسلمان و در اعتقاد، احکام، اخلاق و قبله دارای مشترکات زیادی هستند، اضافه کرد: علمای شیعه و سنی در نشست های خود تاکید به وحدت شیعه و سنی دارند، ما مردم عادی هم باید با الگوگیری از علمای خود در راستای وحدت بیشتر بین مسلمانان تلاش کنیم.
وی ادامه داد: از قرن های گذشته شیعه و سنی در روستای اسکندر بدون هیچ اختلافی در یک مسجد اعمال دینی خود را به جا می آورند، مسجد بلال روستای اسکندر نماد وحدت و شیعه و سنی است.
وی یادآور شد: همچنین غباروبی مسجد با حضور اهل تسنن و تشیع انجام می شود.

**مساجد متعلق به اسلام است
همچنین به گفته امام جمعه اهل سنت اسدیه،در شهرستان درمیان از گذشته بسیار دور با راهنمایی علما و فرهنگ بالایی که مردم منطقه دارند از اتحاد و اتفاق بی نظیری برخوردار هستند.
مولوی سید احمد عبدالهی اضافه کرد: مردم این شهرستان از گذشته بسیار دور در جلسات غم و شادی یکدیگر با اخوت و برادری شرکت می کنند.
وی با اشاره به اینکه در مسجد بلال شیعه و سنی در یک مسجد با حفظ کرامت و احترام به مقدسات هم اعمال عبادی خود را به جا می آوردند، ادامه داد: در این روستا اتحاد و اتفاق عملی بین اهل تسنن و تشیع وجود دارد.
وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری وحدت بین شیعه و سنی افزایش یافته است، افزود: حفظ وحدت در این برهه از زمان که دشمنان با برنامه ریزی های گسترده به دنبال اختلاف بین مذاهب اسلام هستند، ضروری است.
وی بیان کرد: مسجد محلی برای عبادت و سجده کردن برای خداوند متعال است، در مسجد هر کس هر مذهبی که دارد بندگی و عبادت خداوند متعال را به جا می آورد و تفاوتی بین مذاهب وجود ندارد.
وی عنوان کرد: مسجد خانه خدای متعال است، در ایران اسلامی در شهرهای مختلف سنی و شیعه در مساجد همدیگر فریضه نمار را به جا می آوردند که این نمادی از حفظ وحدت بین مسلمانان است.
وی با تاکید به اینکه مساجد متعلق به اسلام است، یادآور شد: در مساجد هیچ مرزی بین شیعه و سنی وجود ندارد و مسجد به عنوان محلی برای عبادات خداوند متعال شیعه و سنی ندارند بلکه مکانی برای انجام عبادت مسلمانان است.
شهر اسدیه مرکز شهرستان مرزی درمیان در 105کیلومتری شرق بیرجند قرار دارد.

بیت المقدس...
ما را در سایت بیت المقدس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ummahin بازدید : 125 تاريخ : يکشنبه 28 بهمن 1397 ساعت: 18:57