سخنان ارزشمند از شیخ الاسلام

ساخت وبلاگ

تکذیب حمایت مولانا عبدالحمید از اقدامات «داعش»

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید پس از تلاوت آیۀ «وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ لَا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَذِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينِ وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا مِنْكُمْ وَأَنْتُمْ مُعْرِضُونَ» [بقره: 83] اظهار داشتند: الله‌ تعالی در آیۀ 83 سورۀ زیبای بقره معاهده‌ای را که از بنی‌اسرائیل و دینداران ادیان سماوی گرفته، مورد تذکره قرار داده است. خداوند متعال می‌خواهد اصول سعادت، راه نجات و محورهای مهم دین را به ما یادآوری کند تا ما آنها را در زندگی خود پیاده کنیم.
ایشان اظهار داشتند: در رأس این معاهده‌ها «توحید» و عبادت خدای واحد و لاشریک و بی‌همتا است. در رأس تمام عبادات و از بزرگ‌ترین امتیازهای مسلمانان که آنها را از غیرمسلمان جدا می‌کند توحید است. خداوند نه در ذات مثل و مانند دارد و نه در صفات. صفات خداوند متعال چنان بزرگ هستند که هیچ‌کس در آن صفات با او شریک نیست.
ایشان اضافه کردند: روی اعتقادات باید حساس باشیم؛ گاهی انسان گمان می‌کند خدا را عبادت می‌کند درحالی‌که کارهایش شائبه شرک دارند و در تضاد با خداپرستی هستند و خودش متوجه نمی‌شود.
خطیب جمعه زاهدان در ادامه گفتند: اعمال ریایی هرچند کفر نیستند، اما نوعی از شرک هستند که اعمال را برباد می‌کنند. بنابراین باید مواظب باشیم اعمال خیر و عبادت فقط برای رضامندی خدا انجام بشوند. قوت دیانت در آن است که اعمال برای خدا باشند و کارها را ریایی انجام ندهیم و مرتکب شرک نشویم.
ایشان ادامه دادند: بعد از توحید، حقوق بندگان و بالأخص حقوق والدین مطرح می‌شود. امروزه متأسفانه مسلمانان در توحید و حقوق والدین آن حساسیت لازم را ندارند؛ بی‌اعتنا هستند و به‌جای اینکه والدین را سرمایۀ بزرگ و یک فرصت عظیم بدانند در خدمت به آنان سستی می‌کنند. با والدین باید فراتر از حق‌شان احسان کرد. در مقابل والدین تواضع و فروتنی کنید مخصوصا وقتی به کهنسالی می‌رسند و به خدمت نیاز پیدا می‌کنند با آنها باید خوبی شود.
مدیر دارالعلوم زاهدان اظهار داشتند: خویشاوندان مخصوصا آنهایی را که مریض‌اند و نیاز به خدمت دارند دریابیم. خدمت والدین و صله‌رحم رضایت خداوند و بهشت را در پی دارد. خویشاوندان را فراموش نکنیم؛ از آنان احوال‌پرسی کنیم، کسانی را که نیاز به خدمت و عیادت دارند دریابیم؛ این بهترین اخلاق و بهترین نحوۀ یادکردن خدا و عبادت است.
ایشان ابراز داشتند: به فکر فقرا، مستمندان، خانواده‌های زندانی و بیوه‌ها باشیم، مخصوصا وقتی مریض دارند و نیاز به دارو، علاج و درمان دارند به آنها رسیدگی کنیم. نباید صاحبان حکومت، رؤسای ادارات، مسئولین، علما و عموم مردم غافل باشند.
امام‌جمعه زاهدان ادامه دادند: مسافری که پول نان و بلیط و مسافرخانه ندارد نباید در خیابان بخوابد و نباید در شهری که یک میلیون مسلمان و انسان زندگی می‌کند هیچ‌کس او را تحویل نگیرد؛ این برخلاف مهمان‌نوازی و اخلاق اسلامی و آموزه‌های شریعت است، مهمان‌نوازیِ مسافرِ درمانده و رسیدگی به انسان سرگردان اخلاق بزرگ و وظیفه همۀ ماست.
ایشان در ادامه گفتند: خداوند متعال به رعایت حقوق‌العباد توصیه و تأکید می‌کند. با همۀ انسان‌ها با اخلاق زیبا و متواضعانه رفتار کنید، تکبر نکنید، حرف تند را با تندی جواب ندهید. شیطان از طریق حرف‌ها انسان را درگیر می‌کند، حرف تند را با نرمی جواب دهید تا برای شیطان راهی برای درگیرکردن پیدا نشود.


بیت المقدس...
ما را در سایت بیت المقدس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ummahin بازدید : 67 تاريخ : يکشنبه 9 بهمن 1401 ساعت: 15:19